Futsalvuosi avattu voitolla!
EBK Futsal NaisetJulkaistu: 13.01.2024 22.16

Kotiyleisön edessä pelattiin lauantai iltapäivänä maalirikas ottelu, jossa panoksena oli jälleen kolme pistettä vahvistamaan otetta pudotuspelipaikasta. Vierailevana joukkueena toimi tällä kertaa mikkeliläinen PU-62, jonka sijoitus taulukossa oli juuri playoff- viivan alapuolella yhdeksäntenä 14 pisteen kanssa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi kauden aloituksessa 1-0 PU-62:n hyväksi.

Opinmäen kotiyleisölle tarjottiin heti ottelun alkuvaiheisiin juhlan aihetta, kun EBK aloitti maalittelunsa varhain. Ottelua oli kulunut kolme minuuttia ja neljätoista sekuntia kun Marika Eerikäinen lähti hakemaan syöttöä maalin edustalle pitkällä pallolla yli puolesta kentästä. Maalin eteen hakeutunut Amanda Pitkänen hämäsi maalivahtia puskuyrityksellään ja pallo lirui maaliin suoraan. Vahvat otteet jatkuivat, kun Emmi Mäkinen riisti pallon PU-62:n hyökkäävältä pelaajalta ja jakoi pallon oikealle laitaan Amanda Pitkäselle, joka taas antoi pitkän unelma syötön takatolpalle, jonne Miia Koppanen oli ennättänyt. Miia Koppanen laukoi pallon ylänurkkaan vastustamattomasti ja EBK meni 2-0 johtoon ajassa 08:42. Vieraat eivät tästä hätkähtäneet, vaan vastasivat huutoon kaventamalla pelin 2-1 (13:09) kun Pinja Ukko latasi pallon kotijoukkueen ylänurkkaan. Ajassa 17:47 jälleen vieraiden Pinja Ukko pääsi tälläämään Iida Peltola torjunnasta maalin edustalta pallon verkkoon. Ottelu oli näin tasan 2-2. Muutama minuutti myöhemmin ajassa 19:01 Saana Laine laittoi Miia Koppasen antaman matalan kulman takatolpalta maaliin, ja EBK meni 3-2 johtoon. Ensimmäisen puoliskon loppuhetkillä Iida Peltola huomasi maalia kohti juoksevan Miia Koppasen. Peltola reagoi nopeasti ja heitti pallon määrätietoiselle Koppaselle, joka potkaisi suoraan ilmasta alanurkkaan ohi vastaan tulleen PU-62:n Ciia Hokkasen (ajassa 19:17). Se oli Koppaselle toinen täysosuma ottelussa! Tauolle lähdettiin 4-2 johdossa.

Toinen puolisko lähti vähän hitaammin alkuun maalien osalta. Emilia Jaatinen sai Marika Eerikäiseltä syötön laitaan, ja kapteeni päätti leikata itse keskelle ja laukoa pallon maaliin ajassa 26:53. Noin kahdeksan minuuttia myöhemmin Amanda Pitkänen ja Marika Eerikäinen juonivat sivurajasta laukauksen maalia kohti, joka ohitti vieraiden maalivahdin ja meni upeasti maaliin. Maaliin johtanut vahva laukaus lähti Eerikäisen jalasta, jolle maali oli päivän toinen. Tilanne oli nyt 6-2. Tämä ei jäänyt suinkaan viimeiseksi maaliksi, vaan viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä ajassa 35:26 oli Saana Laineen vuoro laittaa päivän toinen osumansa kirjoihin. Maalia alusti vahvasti laitaa pitkin haastanut Amanda Pitkänen, jolle syöttöpiste oli jo pelin kolmas (tehot 0+3). Ottelun päättyessä tulostaululle jäi lukemat 7-2.

Peräti kuusi EBK:n pelaajaa pääsi ottelussa pisteille, joka on varmasti tärkeä onnistuminen espoolaisille. Ottelusta tuli täysi pistepotti eli taistelu playoff- paikasta on hyvällä mallilla! Ottelun parhaana pelaajana palkittiin kapteeni Emilia Jaatinen, joka juhlisti ottelun ohella 30-vuotissyntymäpäiviään. Lokiksi valittiin kolme pistettä uurastanut (2+1) Saana Laine.