Tärkeitä pisteitä tasaisista otteluista
Julkaistu: 14.02.2022 17.45

Ilves FS/2 - EBK 0-1 (0-0)
Peli alkoi Ilveksen komennossa kun EBK heräili vasta otteluun, Ilves ei kuitenkaan muutamaa laukausta vaarallisempia tilanteita saanut. Pelin edetessä Ilves peitti hyvin syöttösuunnat ja vaikeutti näin EBK:n hyökkäämistä. Muutamaa puolittaista tilannetta lukuunottamatta ensimmäinen puoliskolla ei merkittäviä tapahtumia nähty.

Toisella puoliskolla tunteet kuumenivat ja pelistä tuli fyysistä, rikkeitä kertyi tasaisesti molemmille joukkueille. 26 minuutilla Marikan poikkittaisyöttö tavoitti Julian toiselta laidalta, jonka hyvä haasto avasi paikan ja hänen veto painui etukulmasta sisään. Minuuttia myöhemmin EBK:n maalinedustalla hieman epäselvästä tilanteesta vihellettiin rike ja pallo vietiin pilkulle. Veto päätyi kuitenkin Iidan torjuntaan ja lukemat säilyi 0-1. EBK pyrki rauhoittamaan peliä ja keskittymään omaan tekemiseensa Ilveksen painostaessa. Peliä ollessa muutama minuutti jäljellä Ilves oti reikäpaidan käyttöön ja saivatkin muutamia tilanteita aikaan. Tiiviillä puolustuksella ja torjunnoilma lukemat säilyivät 0-1 loppuvihellykseen asti.

Tehot
Julia 1+0, Marika 0+1

Espoolaisista palkittiin maalissa nollat pitänyt Iida.

EBK - FS Tawastia 7-4 (2-3)
Tässä ottelussa jouduttiin tekemään hartiavoimin töitä voiton eteen. Maalit syntyivät pitkälti tahdon ja väännön ansiosta. Syyskierroksella espoolaiset veivät kohtaamisen selkeästi 3-11. Kotijoukkue osasi ennakkoon odottaa nälkäisiä vieraita, jotka haluavat kuitata edellisen tappion. Taktiikkana oli purkaa Tawastian aktiivista prässiä tiloja avaavilla liikkeillä. Toinen tärkeä huomio liittyi vierasjoukkueen kapeaan rosteriin. Totesimme että kahdella vaihtopelaajalla liikkellä ollut vierasjoukkue piti pakottaa juoksemaan. Näiden kahden syyn takia pelinavaaminen hoidettiin lähes joka kerta pitkällä heitolla. Jos pallo ei päätynyt omien jalkoihin suojaukseen tai läpiajoon, se päätyi useimmiten vieraiden katkoista sivu- tai päätyrajasta ulos. Ottelussa ei nähty selkää pallonhallintaa ja pallollinen pelaaminen oli rikkinäistä molemmilta joukkueilta. Peli oli paikoitellen säntäilyä, vastahyökkäyksiä päädystä toiseen. Näillä eväillä tällä kertaa kuitenkin voittoon.