Jatkosarja, täältä tullaan!
Julkaistu: 06.03.2022 12.22

EBK - LLuja 4-0 (2-0)

Pudotusviivan tuntumassa majaillut LLuja saapui kapealla rosterilla Espooseen. Kotijoukkue päätti ottaa saman taktiikan kuin Tawastiaa vastaan. Pidetään hyvää liikettä yllä ja laitetaan vieraat juoksemaan. Tässä onnistuttiin, tyhjiä tiloja löytyi ja pallo liikkui mallikkaasti. Ottelu tuntui olevan hyvin hanskassa ja tekeminen oli suhta vaivatonta, muutamaa toisen puoliskolla koettua hetkeä lukunottamatta, kun vieraat päättivät ottaa tilat pois kovemmalla prässillä. Maaleista vastasivat Saana x2 ja Niina x2, oma pää pidettiin taas mallikkaasti puhtaana. EBK:n parhaana palkittiin Saana!

MU - EBK 6-1 (3-0)
Runkosarjan päättävään ottelu pelattiin MU:n vieraana Mäntsälässä. Aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet espoolaisten voittoon, mutta ikinä ei pisteitä ole saatu helpolla. MU:n 2-2 muoto ja suoraviivainen pelaaminen yhdistettynä fyysisyyteen ja painostavaan prässiin on aina aiheuttanut päänvaivaa. Vaikea sanoa kummalla oli kovemmat panokset otteluun lähtiessä, MU:n taistellessa sarjassa säilymisestä ja EBK:n hakiessa varmistusta liigakarsintoihin pääsyyn. MU aloitti maalinteon nopeasti, vieraiden nukkuessa. Tämäkään ei vielä herätellyt EBK:ta tarpeeksi ja alku oli todella takkuinen. MU vei ensimmäisen puoliajan 3-0 lukemilla. Tilanne oli tuttu viime vuoden vikasta ottelusta MU:ta vastaan ja silloin nousimme rinnalle ja ohi toisella puoliajalla. Mitään ei siis oltu vielä menetetty, mutta tiedostimme että aikamoinen ryhtiliike tarvitaan jos haluamme oikeasti taistella pisteistä. Toinen puoliaika alkoikin lupaavasti kun Saana toimitti pallon hyvin päättäväisesti MU:n maaliin 51 sekunnin jälkeen. Tämäkään ei lopulta tuonut kuin hetkellisen lohdun. MU onnistui edelleen sekoittamaan pakkaa ja jäädyttämään pelin totaalisesti. 4-1 osuma tuli nopeana kuittauksena kavennukseen. Lopussa espoolaiset hakivat vielä lisämaaleja reikäpaidalla, jolloin MU rokotti kahdesti tyhjiin. MU säilyi voiton ja muiden pelien tulosten ansiosta ykkösessä. EBK:ta ajatellen 6-1 tappio tarkoitti sitä että jatkopaikan varmistumista piti vielä jäädä jännittämään MAD MAX - PEPO ottelun ajaksi. MAXit tarvitsisivat voiton, mennäkseen meidän ohi, toiselle sijalle. Pitkään näytti siltä että MAXit voittamat oman ottelunsa, mutta pari minuuttia ennen loppua PEPO meni ja tasoitti tilanteeksi 2-2. Ottelu loppui näihin numeroihin ja EBK pääsikin kääntää oman ottelun lannistumisen riemuksi, kausi jatkuisikin vielä jatkosarjalla! Tälläkin kertaa Saana palkittiin vierasjoukkueen parhaana.

Ensimmäinen jatko-ottelu pelataan kotona sunnuntaina 13.3. 15:30, Opinmäen liikuntahallilla. Saamme vieraita aina Oulusta asti kun meille uusi tuttavuus FC OPA, toisen lohko ykkönen, matkustaa Espooseen. FC OPAlla on kokemusta liigasta asti, joten tämä tulee olemaan hyvä, todellinen mittari meidän tekemisestä. Yleisö on tervetullut kannustamaan ja se tullaan striimaamaan EBK:n YouTube-kanavalla. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy ja muistetaan hyvä käsihygienia, turvavälit sekä vahva maskisuositus.

Toinen jatko-ottelu pelataan Mikkelissä 20.3. 16:00 tutuksi tulleen PU-62:n vieraana. PU:lta kova veto, nousu ykköseen ja suoraan lohkoykkösenä liigakarsintoihin. Emme runkosarjassa pystyneet haastamaan PU:ta kunnolla, heidän viedessä täydet pisteet molemmista kohtaamisista. Katsotaan mitä revanssi tuo tullessaan!

Kolmas ja viimeinen mittelö käydään Kuopiossa KuPSin vieraana. KuPS sijoittu B-lohkossa toiseksi ja on myös meille ennestään tuntematon. KuPS pääsi jo viime talvena liigakarsintoihin, mikä kertoo tasaisesta ja hyvästä suorittamisesta nyt toisena kautena peräkkäin. Ottelu pelataan Kuopiossa 27.3. klo 14:00.

Otteluiden live-striimeistä tiedoitamme meidän ebkfutsalnaiset insta-tilillä.