Julkaistu: 27.03.2022 21.40

Liigaan!

Raportit kaikista kolmesta jatkosarjan ottelusta.

EBK-FC OPA 4-3 (2-2)
Ensimmäiseen jatkosarjan otteluun lähdettiin innostuneen jännittyneinä. Saimme vieraita aina Oulusta asti, kun liigasta tippunut FC OPA matkasi Espooseen. OPAn otteita oli seurattu muutaman videoklipin verran, kyseessä oli siis ennestään täysin tuntematon joukkue. Ottelussa oli aika sallivat linja ja se näkyi molemmin puolin fyysisenä ja vauhdikkaana pelinä. Maalinteko alkoi jo ensimmäisen minuutin täytyttyä. Miia katkaisi OPAn syötön, haastoi laidalla ja veti keukaa kovan, tarkan vedon takatolpan kautta sisään. Vajaa minuutti ja OPA rokotti tarkalla kärsällä. 8 minuutin kohdalla espoolaiset saivat hyvältä paikalta, kaaren tuntumasta. Pallo siirrettiin sivuun, josta Empun veto kimposi tolpan kautta maalille hiipineen Miian jalkaan. Jolla oli helppo työ siirtää EBK 2-1 johtoon. OPA pääsi kuitenkin vielä tasoihin ennen puoliajalle siirtymistä. Oululaiset karkasivat 2-1 hyökkäykseen. Maalissa pelannut Tytti torjui ensimmäisen yrityksen jalalla, mutta huonolla tuurilla pallo ohjautui suoraan takatolpalla majailleen pelaajan jalkaan. Joka ei paikasta erehtynyt. Espoolaiset aloittivat maalaamisen toisellakin puoliajalla. Taas saatiin lupaavasta paikasta vapari. Saanan yritys kimposi muurista takaisin hänelle itselleen. Saana äkkäsi Julian tarkalla sivuttaissyötöllä. Julia kiitti viimeistelemällä suoralla vedolla espoolaisten kolmannen maalin. OPA tuli vielä kertaalleen tasoihin, kun oululaiset pelasivat pallon takatolpalle unohtuneelle pelaajalle. EBK sinetöi ottelun voiton 33 minuutin kohdalla. Miia asteli antamaan kulman. Syötti Niinalle, joka siirsi pallon sivuun ja veti. Pallo löysi tiensä maalin edessä olleiden pelaajien läpi ja kierähti maaliin veskan puolittaisesta torjunnasta. Hieno avausvoitto! Parhaana palkittiin Niina.

PU-62-EBK 5-4 (2-4)
Matkasimme toistamiseen Mikkeliin. Kauden aikana molemmat ottelut olivat päättyneet PUn hyväksi ja lähdimmekin otteluun hyvin nälkäisinä. Aikaisempia pelejä oli analysoitu, taktiikkaa hiottu ja siten hyvin valmistauduttu. Mikkelissä pelatusta pelistä ei voi kirjoittaa mainitsematta epäjohdonmukaista ja hiukan hapuilevaa tuomarointia. Erot tuomarien toiminnassa ovat harmittavan suuria tällä tasolla ja sen ovat muutkin joukkueet noteeranneet. Mutta mennään niihin maaleihin. 2 minuutin kohdalla PUn harhasyöttö päätyi Niinan jalkaan, joka spurttasi vauhtiin. Miia nousi laidalta mukaan ja saikin syötön Niinalta. Maalivahti torjui Miian yrityksen puolittain, mutta pallo päätyi takaisin maalilla kärkkyneen Niinan jalkaan. Niina toimitti pallon verkon perukoille puolustamaan tulleen pelaajan yrityksistä huolimatta. Ennen 10 minuutin täyttymistä Niina oli taas pahan teossa. Miia kiskasi pallon sivurajalta voimalla maalille noussutta Niinaa kohti. Niina sai kimmotettua pallon kropallaan maalivahdin kautta maaliin. Muutama sekuntti tästä ja PU aloitti ensimmäisen kirin. PUn pelaaja kimmotti pallon EBKn pelaajan jalan kautta maaliin. 15 minuutin kohdalla PU tuli tasoihin. Purkupallo päätyi suoraan kaarelle, vapaana olleen PUn pelaajan haltuun. Komea veto painui ylänurkkaan. Pari minuuttia tasoituksesta ja ei niin (kovin) hidas ja kömpelö pivot Miia kääntyi pallon kanssa suit sait sukkelaan kohti maalia ja tykitti pallon vastaan tulleen veskan ohi. Espoolaiset kasvattivat johtonsa jälleen kahteen maaliin vain 16 sekuntia ennen tauolle menoa. Emppu sai pallon laidassa, muutama metri päätyrajasta. Emppu kiskaisi ehkä hiukan yllättävän vedon, mikä kimposi veskan ja tolpan kautta sisään.

Toisella puoliajalla PU aloitti kirin. Ensin tehden 3-4 maalin kyseenalaisesti asetetusta vaparista. Veto yllätti vastaan astuneen Tytin ja pallo livahti pujuista maaliin. Vajaa minuutti tästä ja PU pääsi 2-1 vastahyökkäykseen. Poikittaissyöttö meni pohjapelaajan ohi takaviistoon, josta PUn pelaaja zippasi pallon peittämään tulleen Tytin ohi. 4-4 tilanne ja kauhea paniikki päällä. 30 sekunttia jäljellä ja pakka auki. PU pääsi rokottamaan sekoilusta, tehden kirvelevän 5-4 maalin. Näin ollen PU vei jälleen pidemmän korren, tällä kertaa kuitenkin joutuen jo vähän ahtaammalle. Meillä ei ollut ekalla puoliajalla mitään hätää, homma tuntui olevan hanskassa, mutta silti... Lähdimme turhaan juoksemaan mikkeliläisten perässä, helpottaen kotijoukkueen kiriä ja lopulta voittoa. Espoolaisten parhaana palkittiin maalivahti Tytti.

KuPS-EBK 3-6 (1-5)
Salama-alku. Kolme minuuttia kolme maalia. Jaatinen, Mäenpää ja Lauri tälläsivät maalit oman pelityylin mukaisesti ja hyödynsivät auenneet maalipaikat. Vastustaja kuitenkin kavensi pelin kolmannen peliminuutin jälkeen tilanteeseen 1–3. KuPS:n naisten pelityyli aiheuttikin etenkin alkuun vaikeuksia, mutta EBK sai myös puolustuspään toiminnan rauhoitettua, jäädytettyä vastustajan pelin ja otti ohjat omiin käsiin. Alun EBK:n hyökkäyspään innokkuuden jälkeen saatiin tasapaino siis molempiin pelisuuntiin sekä hyviä ja tärkeitä katkoja vastustajan hyökkäysyrityksistä. Vierasjoukkue kasvatti maalieroa pelin edetessä 12 ja 17 minuutilla puoliajalle mentäessä EBK:n 1–5 johdossa.

Toiselle puoliajalle EBK otti tietoisesti maltillisemman pelityylin, jonka tarkoituksena oli osaltaan jäädyttää KuPS:n peliä lisää sekä toisaalta rauhoittaa omaa tekemistä pelitasapainon säilyttämiseksi. KuPS hallitsikin palloa toisella puoliskolla enemmän, mutta selkeästi vaaralliset maalipaikat jäivät melko vähäiselle. KuPS onnistui kuitenkin tekemään toisella puoliajalla kaksi maalia, mitkä eivät kuitenkaan riittänyt tarpeelliseen loppukiriin. EBK:n Koppanen kruunasi vierasvoiton vielä viimeisen minuutin maalilla, kun KuPS:n painostuksen jälkeen Koppanen onnistui riistossa ja lähti tästä nopeaan vastahyökkäykseen. Tilanteessa kotijoukkueen maalivahti pääsi puoliksi torjumaan tilanteen, mutta Koppanen onnistui kuitenkin tuikkaamaan pallon maaliin. Tämä viimeistään varmisti EBK:n vierasvoiton lukeminen 3–6. Miia nappasi kauden viimeisestä ottelusta mvp-palkinnon.

EBK:n naiset kiinnittivät voitollaan mahdollisuuden jatkosarjapelien ykkössijaan ja vielä FC OPA:n voittaessa illan toisessa pelissä PU-62:n, tarkoitti tämä sitä, että EBK:n naiset nousevat kaudelle 2022-2023 suoraan futsal-liigaan.