Erittäin tärkeä voitto kotona!
Julkaistu: 06.04.2023 22.25

Naisten Futsal-Liigakarsinta starttasi kotona, Espoonlahden liikuntahallilla. Karsinnat pelataan paras kolmesta järjestelmällä, eli paikka ensi kaudelle Naisten Futsal-Liigaan aukeaa kahdella voitolla.

Peliin pääsimme hyvässä vireessä, olihan kolme edellistä peliä päättynyt meidän voittoon. Vieraaksi saapunut Mad Max sai kuitenkin unelmastartin kahdella salamamaalilla. 0-1 osuma syntyi ensimmäisestä kulmasta kun Sanna-Kaisa Rouskun painava veto painui suoraan takaylänurkkaan, pelikellon näyttäessä yhdeksää sekuntia. Avausmaalista ei kerennyt kulua kuin vajaa minuutti ja peli oli jo 0-2 lukemissa. Tällä kertaa maali syntyi jo hiukan tuurilla, kun pallo kimposi kulmapotkusta oman pelaajan kautta maaliin. Vieraiden maalien jälkeen kotijoukkue piti palloa ja haki kavennusta, vierasjoukkueen tippuessa syvälle omaan päätyyn. Vajaan kahdeksan minuutin kohdalla saimme vaparin 6m kaarelta. Sanni ja Miia asettuivat pallon taakse juonimaan suunnitelmaa. Sanni siirsi pallon Miialle joka toimitti viuhuvan pallon maalille. Kova veto ja Amandan tekemä maski tuottivat tulosta ja 1-2 kavennus syntyi ajassa 7:38. Takaa-ajo jatkui ja tasoitus tuli 14:42 ajassa, kun Amanda laittoi pallon rajapotkusta Saanalle. Saana toimitti pallon suoraan maalille, johon pallo lopulta maalinedusruuhkan vierestä upposi. Tauolle mentiin siis 2-2 tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui samaan malliin, meidän pallonhallinnalla, vieraiden pyrkiessä vastahyökkäyksiin ja erikoistilanteita hyödyntäen. 3-2 johtomaali syntyi 26 minuutin kohdalla. Emppu kiskaisi korkean pallon laidasta ylös Julialle. Julia kerkesi palloon ennen vieraiden maalivahtia ja sijoitti pallon tarkasti takasivuverkkoon. Vieraat lähtivät hakemaan tasoitusta reikäpaidalla ja saivatkin heti luotua selkeästi vaarallisempia maalipaikkoja. Muutaman läheltä piti -tilanteen jälkeen Maxit onnistuivat lopulta tasoittamaan ottelun, kun kellossa oli enää 19 sekunttia jäljellä. Maali syntyi kun vieraiden pelaaja onnistui murtautumaan laidassa irti meidän muodosta. Ekan vedon Tytti onnistui vielä osittain torjumaan, mutta takatolpasta kimmonneeseen palloon kerkesi ensimmäisenä Maxien Kiia Immonen, joka ei erehtynyt avopaikasta.

Varsinaisen peliajan loppuessa tasan 3-3 oli edessä 2x5min jatkoaika. Ratkaisua saatiin odottaa aina toisen jatkoajan viimeiselle minuutille. Maxien maalilla torjunut Heini Lehtipuu toimitti pallon pitkällä heitolla kohti kotijoukkueen kenttäpuoliskoa. Emma tavoitteli palloa, osui siihen ja tipahti maahan kun sai vieraiden pelaajalta osuman. Tuomari katsoi Maxien pelaajan rikkoneen Emmaa ja rike oli jo kuudes. Miia asteli itsevarmasti vetämään 10m vaparia. Pari askelta ja hirveä pommi löysi tiensä maaliverkkoon, peli meille 4-3. Lisäosumia ei enää nähty, joten ensimmäisestä pelistä jännittävien vaiheiden jälkeen voitto Espooseen!

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Emma ja lokiksi valikoitui Tytti.

Karsinnat jatkuvat Mad Maxin vieraana lauantaina 6.4. klo 16:00. Mahdollisesta livestä tiedotamme instagram tilillämme lähempänä. Voitolla nappaamme liigapaikan, tappiolla jatkamme vielä kolmannen ottelun merkeissä Opinmäessä 16.4.