jalkapalloa 5–8-vuotiaille tytöille

Kansainväliseen UEFA Playmakers -ohjelmaan valittu EBK Espoosta haluaa kannustaa 5–8-vuotiaita tyttöjä mukaan liikunnan ja erityisesti jalkapallon pariin. Ohjelman tavoitteena on esitellä tytöille jalkapalloa tarjoamalla sellainen ympäristö, jossa keskitytään hauskanpitoon, ystäviin ja jalkapalloon. Lisäksi otetaan myös käyttöön uusi, mukautettu valmennustapa, jossa käytetään mielikuvitusta työkaluna valmennuksessa ja jalkapallotaitojen oppimisessa. Euroopan jalkapallon kattojärjestön UEFA:n ja Disneyn yhteistyössä järjestämä Playmakers -ohjelma toimii nykyään 37:ssä Euroopan maassa. Suomessa se on pyörinyt alkuvuodesta 2021 lähtien yhteistyössä Palloliiton kanssa. Ohjelmaan mukaan on valittu noin 30 seuraa ympäri Suomen, ja yksi niistä on meidän seuramme EBK.

Me EBK:ssa haluamme kasvattaa tyttöjen määrää seurassamme ja toivomme, että Disney-teemojen myötä tyttöjen olisi helpompaa tulla jalkapallon piiriin.

”Osallistuin itse Playmakers vastuuohjaajien koulutukseen ja yllätyin positiivisesti, kuinka hieno kokonaisuus ohjelmasta on saatu aikaan. Siinä yhdistyvät täydellisesti lapsille mieluisat tarinallisuus, leikki sekä jalkapallon alkeet. Olisipa vastaavia tapahtumia ollut jo silloin kun itse aloitin jalkapallon”, kertoo seurassa jalkapalloa pelaava Emma Tengén.

Playmakers-ohjelman avulla seuramme haluaa tarjota nuorille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuuden päästä kokeilemaan ja tutustumaan jalkapalloon.

Ohjelmaa varten seura on valinnut teemakseen Disney-tarinan Vaiana. Playmakers-harjoitusten runko rakennetaan valitun teeman ympärille. Harjoituksissa innostutaan, opetellaan kavereiden kannustamista ja iloitaan yhdessä omia ja toisten onnistumisia. Jokaisessa harjoituksessa luetaan ääneen kappale valitusta tarinasta ja rohkaistaan tyttöjä osallistumaan siihen liittyviin toimintoihin ja leikkeihin. Harjoitusten tavoitteena on kehittää tyttöjen elämäntaitoja, liikkumisen perustaitoja ja jalkapallon perusteita, jotta he voisivat kehittää elinikäisen mieltymyksen jalkapalloon. Samalla lapset oppivat tärkeitä liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja turvallisessa, kannustavassa ja ohjatussa ympäristössä. Mikäli kipinä jalkapalloon iskee kunnolla, pääsevät he myös jatkamaan harrastuksen parissa seuran muissa joukkueissa. Parhaimmillaan ohjelmaan osallistuminen luo hyvän pohjan kestävälle ja rakkaalle jalkapalloharrastukselle, jossa on mahdollisuus kehittyä, oppia ja luoda tärkeitä ystävyyssuhteita.


Syksyn 2023 Playmakers ryhmä:

Playmakers ryhmä harjoittelee keskiviikkoisin klo 18-19 EBK-Honka Areenalla ajalla 9.8.- 27.9.2023.
Osallistuminen 9.8.- 27.9.2023 harjoitusjaksolle maksaa 40 €.
Ilmoittaudu mukaan täältä